BANNERjajayogafraneker

Workshop JaJa Yoga in Franeker – Review

In Franeker vind je in het centrum een knusse en frisse yogastudio: JaJa Yoga van Danielle Hiemstra. Na jaren fulltime te hebben gewerkt in het basisonderwijs en yogastudies te hebben gevolgd in o.a. Amsterdam, opende ze 1,5 jaar geleden haar eigen yoga studio. Spannende tijden voor haar, ze bouwde haar fulltime werk rustig af en investeerde ondertussen steeds meer tijd en energie in haar passie. Het resultaat mag er zeker zijn! Want na 1,5 jaar is JaJa Yoga niet meer weg te denken uit Franeker!

Haar succes heeft ze uitgebreid met het geven van workshops, welke regelmatig plaatsvinden in de weekenden. Hier kunnen zowel haar eigen cursisten, als ook niet-cursisten zich voor aanmelden, om mee te doen aan een twee uur durende workshop van Yin- en Yangyoga. Mijn vriendin Jessica volgt al bijna sinds de opening van JaJa Yoga lessen bij Danielle en bracht mij op de hoogte van de eerst volgende workshop, die 12 maart j.l. plaatsvond.

Zonder stil te staan dat ik 7 maanden zwanger ben, meld ik mij aan voor de workshop.

“Chick, doe je mee?”, stuurde ze mij via Facebook-messenger, met aansluitend een linkje naar de info over de workshop. Enthousiast repliede ik met “Tuurlijk!”, zonder echt stil te staan dat ik tegen die tijd 29 weken (zo’n 7 maanden) zwanger zou zijn. “Cool, dan meld ik ons nu aan!”, yay! Eindelijk weer een yoga momentje voor mijzelf! Geen zwangerschapsyoga waarbij de focus op mijn kiddo zou liggen en geen opleidings-yoga waarbij ik zou moeten nadenken, uitzoeken en noteren. Gewoon lekker de mind-op-standje-zero en go-with-the-flow!

 

jajayogafraneker1

jajayogafraneker3

 

Op de dag zelf meldde Jess zich af. Bummer, maar ze had een goede reden, ze had een virusje te pakken en kon absoluut niet het huis uit komen. Dan maar gaan zonder mijn yoga-partner-in-crime!

Bij aankomst word ik hartelijk ontvangen door Danielle, een vrolijke jonge dame met een spontane uitstraling! Ik krijg direct zin in de workshop en kies mijn plekje uit in de zaal. Na een kennismaking met de andere cursisten onder het genot van een kopje YogiTea en suikervrije koekjes, nemen we met z’n allen plaats in de ruime en verwarmde zaal.

Yin, yang & super lunch

We starten de workshop met Yin-yoga, dat voornamelijk bestaat uit zittende en liggende houdingen. Deze poses houden 2 tot 5 minuten aan en is een meditatieve vorm met een rustgevend effect, een relaxt begin dus. Hoewel Yin-yoga een rustige vorm is, kan het zeker intens zijn! Er wordt namelijk gericht op de diepere lagen van het lichaam die voorbij de spieren gaat, waaronder het bindweefsel en de gewrichten. Doordat je langer in een houding blijft, kan het zeker zwaar zijn!

 

jajayogafraneker4

jajayogafraneker5

 

Na een uur Yin-yoga gaan we over naar de Yang oefeningen. Deze bewegingen zijn gericht op de spieren en de ontwikkeling van een krachtiger lichaam, dat is absoluut te merken! Het valt mij nog mee dat ik veel oefeningen goed kan uitvoeren. Zonder enige moeite wurm ik mij nog in allerlei houdingen en ligt mijn energie level hoog! Zo af en toe pas ik wijzingen toe op een houding, omdat de originele houding voor mij niet meer mogelijk is (denk aan buik-lig-houdingen), maar dat mag de pret zeker niet drukken.

Danielle legt alles duidelijk uit, haar stem is helder en zacht, maar aanwezig. Hierdoor blijf je goed bij de les! Ook laat ze voldoende alternatieve houdingen zien, om het zo toegankelijk mogelijk te houden voor alle cursisten!

 

jajayogafraneker2

 

De workshop duurde in totaal zo’n 2 uren en na de intensieve Yang les (en heerlijke eind-ontspanning), schuiven we met z’n allen aan de vrolijk gedekte tafel. Een gezonde lunch, bereid door Danielle zelf, staat ons te wachten. Gezellig kletsen we bij en kijken allemaal terug op de belevenis en ervaringen van de workshop.

We zijn het met z’n allen eens, dit gaan we absoluut nog een keer doen!

 

Ook nieuwsgierig naar een workshop van JaJa Yoga?
Houd dan haar Facebook pagina in de gaten of bezoek haar website!
Reageren op de review kan via de Ego Yoga Facebook pagina :-)

Rock on, stay Ohm!

 

Follow

Kim

BA Multimedia, Design & Communication / Yoga docent / Pocahontas / Verliefd op de natuur / Mother of Dragon-kiddo.