BANNERWeleda

Review: Weleda – Salvia Deodorant

Zweten, we doen het allemaal en het is ook goed voor het lichaam. Zweet zorgt voor het afvoeren van de afvalstoffen in ons lichaam. Toch voelen we ons allemaal een stuk zekerder met een dosis deodorant onder de oksels. Deodorant is er in alle soorten en maten, maar welke zijn nu goed voor je?

Deodorant is bijna onmisbaar in elk huishouden en er zijn onwijs veel soorten! Geuren speciaal voor mannen en geuren speciaal voor vrouwen, anti-transpirerende deodorant en er is zelfs deodorant die er voor zorgt dat je huid iets gebleekt wordt (omg..?). Toegegeven, deze deo’s gebruikte ik jaren terug elke dag met als enige doel om een frisse geur met mij mee te dragen.

Dit veranderde een paar jaar geleden, toen ik een aantal artikelen voorbij zag komen over deodorant en de schadelijke stoffen die hier in zitten. Er werden zelfs artikelen geschreven over de direct link tussen deodorant en borstkanker, iets wat mij huiverig heeft gemaakt.

Chemical warfare

Persoonlijk weet ik niet wat er nu precies in de commerciële deodorant zit van de bekende merken en wat het eigenlijk met je lichaam doet. Een samenvatting van bepaalde chemische stoffen zijn kleurpigmenten (afkomstig uit teer!), parabenen (wordt gelinkt aan borstkanker), aluminium (komt direct in de bloedbaan) en nog veel, veel meer.

Mijn man maakte vroeger ook veelvoudig gebruik van een ‘bekend-merk’ deo. Als ik toevallig de badkamer in liep terwijl hij los ging met de deodorant riep hij altijd: “Chemical warfare!”, en hield ik standaard mijn adem in. He wasn’t kidding, eventhough he was. Wat een chemische ellende komt er uit zo’n bus! Het sloeg direct aan op mijn longen.

Ik besloot dat het anders moest.

Pour homme et femme

Na wat simpele Google-searches kwam ik uit op Weleda. Een Zwitsers merk wat ruim 90 jaar bestaat. De missie van Weleda is om de natuur weer terug te brengen bij de mens en hun merk beschikt over veel Nature kwaliteitslabels. Weleda biedt 3 deodorant-geuren aan: citrus, wilde rozen en salvia. Wij gebruiken thuis de salvia variant. Deze is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Het heeft een sterke lavendel-achtige geur (salieolie), maar ruikt niet persé mannelijk of vrouwelijk.

De deodorant zit in een glazen flesje met een verstuiver en heb je zeker voldoende aan 2 of 3 keer drukken. Hierdoor is hij ook meteen duurzaam. Wij hebben met twee personen wel eens 5 maanden gedaan met een 100ml fles! De geur blijft vrij lang aanwezig en neutraliseert zweetgeuren zonder de poriën af te sluiten (weet je nog? Zweten is goed!). Met zeer hoge temperaturen bestaat de kans dat je meer gaat zweten en dan zul je je oksels even moeten bij werken.

100% natuur garantie

Ook dit product draagt het  NATRUE-kwaliteitslabel: het strengste internationale keurmerk voor natuurcosmetica. Meer informatie over Weleda vind je op hun website.

Ik ben zeer tevreden met deze deodorant en voor mijn man geldt hetzelfde. Wij gebruiken deze al enige tijd. Wellicht dat ik binnenkort een potje wilde rozen van 30ml aanschaf, voor in de handtas. Afwisseling is ook wel eens lekker.

Wie van jullie gebruikt ook natuurlijke deodorant? Of maken jullie deze misschien zelf? Let me know!

Namasté, dudes.

 

Follow

Kim

BA Multimedia, Design & Communication / Yoga docent / Pocahontas / Verliefd op de natuur / Mother of Dragon-kiddo.

2 gedachten over “Review: Weleda – Salvia Deodorant

  1. Deze deodorant is inderdaad een stuk beter dan de chemische varianten. Het voelt gezonder en de geur is vele malen aangenamer.

    1. Happy times! Ben er ook heel blij mee en de geur vind ik zelf ook veel fijner dan de chemische luchtjes van de commerciële deodorant…

Reacties zijn gesloten.