BANNERGROOTzonnebrand

Review: Earth Line – Argan Sun Care, factor 20

Zomer! Zon, zee en strand. Dat is wat de meeste mensen opzoeken in deze periode. Of het nu in het binnen- of buitenland is. Genieten van de zon doen we bijna allemaal wel. En de zonnebrandcrème is vaak het eerste waar we naar reiken!

Zonnestralen doen veel goeds bij mensen. Aller eerst is er natuurlijk licht en warmte, waar we absoluut dankbaar voor mogen zijn. Het licht van de zon geeft ons een positief en vrolijk gevoel, niet voor niets zul je opmerken dat mensen bij mooi weer een stuk vriendelijker en vrolijker ogen! De warmte biedt ons vrijheid, we kunnen de lange mouwen thuis laten en genieten van heerlijke gloed die de zon ons geeft.

Men zegt dat de zon in Nederland steeds vaker begint te schijnen. Voor mij schijnt hij nooit genoeg en persoonlijk vind ik de temperaturen eigenlijk ook wat meevallen. Bevind je je echter zuidelijker van Europa, zoals Zuid-Frankrijk, Spanje, Italië of in mijn geval Griekenland, dan kan de zon lekker door branden. Ook op je huid! Ikzelf verbrand niet heel snel, maar in de felste uren smeer ik toch liever een laagje bescherming op mijn huid.

Organic & Natural Skincare

Deze keer heb ik gekozen voor Earth Line – Argan Sun Care, factor 20. Het is een gecertificeerde organic & natural skincare, bestaat uit o.a. argan-, kokos- en macadamia olie en is voor zowel body & face. Geschikt voor alle huidtypes, voor volwassenen en kinderen. Deze crème draagt labels van Eco Control, Vegan en Natural Icada. Dat moet wel goed zitten, denk ik.

Het zit in een medium-grote tube, 150 ml, en beschikt over een klik-dop. Gemakkelijk om te openen en sluiten, wat op zich handig is bij het insmeren. De geur is pretty much standaard, het ruikt zoals de meeste commerciële crèmes ook ruiken.

Wat mij direct opviel tijdens het insmeren was dat het een witte waas achter laat. Nu ben ik niet zo heel kritisch op mijn uiterlijk als ik op het strand lig te relaxen, maar zodra je een marktje op loopt of wat wilt gaan drinken bij een café zien die witte vegen op je gezicht er best gek uit.

Ik kwam er ook achter om niet te grote oppervlaktes in te gaan smeren, want de crème begint wat stroever te worden naarmate je verder uitsmeert, waardoor je uiteindelijk nog sneller die witte waas krijgt.

 

earthlinezonnebrand

 

Protection is perfection

Heel fijn aan deze crème vind ik, dat het niet vet blijft! In het begin voelen je handen nog wat vettig aan van het smeren, maar korte tijd hierna verdwijnt die vettigheid en kun je dus prima een tijdschrift of andere items pakken, zonder vette vegen achter te laten.

De crème is uiteindelijk bedoeld voor de bescherming van je huid. En dat doet deze heel goed! Het is wel een must om je na het zwemmen weer in te smeren, want waterproof is deze crème niet (thank God! Think of all the chemicals!).

Belangrijke kanttekening: Factor 20 is voor mijn huidtype meer dan genoeg. Mocht je wel snel verbranden en wel een gevoelige huid hebben, kijk dan het liefste naar een crème met een hogere factor. En probeer de felste zonuren te vermijden; ga bijvoorbeeld lekker op het terras zitten onder een parasol, genietend van een ijsje. Dat is ook fijn!

De Earth Line – Argan Sun Care, factor 20 heb ik gekocht bij de grotere G&W, maar is ook verkrijgbaar via hun webshop. Meer informatie over Earth Line vind je op hun website.

Have fun & enjoy the sun!

Namasté, dudes.

 

Follow

Kim

BA Multimedia, Design & Communication / Yoga docent / Pocahontas / Verliefd op de natuur / Mother of Dragon-kiddo.