BANNERGROOTtraay

Review: De Traay – Body Milk, Lavendel & Calendula

Onze huid is een bijzonder fenomeen. Het beschermt ons tegen weer en wind en kan in het algemeen veel hebben. Een aantal jaren geleden had ik redelijk wat huidproblemen, maar door gezonde voeding en het gebruik van biologische producten is dit binnen een aantal maanden verdwenen! Toch kan mijn huid zo nu en dan wat support gebruiken. Na veelvoudig douchen wordt de huid droog of na een dagje zonnen kan de huid geïrriteerd raken. Een organic body milk is dan echt een genot!

In mijn tienerjaren was ik, zoals vele anderen, absoluut niet bezig met biologische, organische of natuurlijke producten. Ik wilde er gewoon zo mooi mogelijk uitzien en geloofde alles wat de reclame mij beloofde. Speciale mascara voor extra lange en volle wimpers, een dag-crème om rimpels te voorkomen, speciale lotion om je huid bruiner te laten lijken. Al mijn zakgeld ging naar uiterlijke verzorging!

Going organic

Later werd ik kritischer, het mocht met geen mogelijkheid worden getest op dieren. Mijn liefde en respect voor dieren was op dat moment in opkomst. Ik werd vegetariër en lette op proefdiervrije producten.

Dit ging een lange tijd door, totdat ik eens een goed gesprek had met mijn schoonzus. Zij vertelde mij dat een aantal grote merknamen wellicht heel goed bezig waren op het gebied van proefdiervrije cosmetica, maar er zaten nog genoeg (gif)stoffen in deze producten verwerkt die we doodleuk op onze huid smeren. Deze stoffen komen via de huid met gemak in onze bloedbaan terecht. En ook al gaat het op dat moment om kleine beetjes, deze kleine beetjes samen vormen onder aan de streep hele grote beetjes.

My mind was convinced. Dit werd mijn volgende stap.

Verfrissende lavendel & kalmerende calendula

Mijn schoonzus merkte mijn enthousiasme op en op mijn birthday kreeg ik een pakket vol organic & nature cosmetics. Onder andere de body milk van De Traay. Deze milk komt in een tube met een pompje en is daardoor makkelijk in gebruik. De tube zelf is van plastic en kan eigenlijk niet goed vinden of deze gerecycled is en of er BPA in zit verwerkt. Misschien een verbeterpuntje?

De geur is overduidelijk een mix van lavendel en calendula. I love it. Het was voor mij in het begin even wennen, gezien ik voorheen alleen maar lotions gebruikte waar onder andere parfum in zat verwerkt, maar nu ben ik juist gek op natuurlijke geuren. De crème zelf is wit en smeert makkelijk uit, indien je kleine oppervlaktes neemt. Grote oppervlaktes, zoals je bovenbenen, kun je beter in delen smeren. Op een gegeven moment tijdens het smeren wordt de crème wat stroever en gaat het uitsmeren wat lastiger.

De crème belooft een verfrissend en kalmerend effect te hebben voor de huid en die belofte maakt De Traay zeker waar! Ik heb deze crème meegenomen naar Griekenland en na een paar dagen zon (en zelfs zonnebrand crème te hebben gebruikt), begon mijn huid kleine irritatie plekjes te krijgen. Met deze body milk verdwenen deze vrijwel al na een dag (Let op: dit is geen aftersun)! Mijn man heeft zich ook vergrepen aan deze crème en merkte overduidelijk het effect!

Bee natural!

De Traay producten vind je onder andere bij bepaalde G&W stores, biologische winkeltjes en diverse webshops zoals biggreensmile.nl en natuurlijkzuiver.nl. Meer informatie over De Traay – Bee Natural Cosmetics vind je op hun website.

Gebruiken jullie ook natural body crème? Of maken jullie deze zelf? Ik sta altijd open voor nieuwe, organic producten!

Namasté, dudes.

 

 

EDIT 1: Gisteren de tip van Harmke (Pranabanana) gekregen om nog eens goed te zoeken naar de recyclingcode op de tube. Ik heb hem ontdekt op de onderkant en het gaat om code 7. Yay!
EDIT 2: Inmiddels heeft de Traay een nieuwe look & feel! Mijn tube is dus vintage, haha!

 

Follow

Kim

BA Multimedia, Design & Communication / Yoga docent / Pocahontas / Verliefd op de natuur / Mother of Dragon-kiddo.