_MG_3074

Quick Review // Boek – Zwangerschapsyoga van Tara Lee & Mary Attwood

Yogaboeken zijn echt een verslaving voor mij. Ik scroll daarom ook regelmatig even door de lijst van bol.com, om te kijken of er nog iets interessants tussen zit. En 9 van de 10 keer eindigt er iets op de deurmat. Zo ook afgelopen weekend weer! Hier volgt een zeer korte review van mij.

Zoals je in de titel kunt lezen; het gaat over een zwangerschapsyoga boek. Heel handig voor zwangere yogamama’s en pas-bevallen mama’s. Ook yoga docenten kunnen veel uit dit boek halen.

 

Zwangerschappen zijn prachtig, maar ook complex en je zwangerschap kan fragiel zijn. Doe daarom nooit zomaar oefeningen die belastend kunnen zijn voor jou of de baby zonder docent.

 

 

Prijs

Laat ik beginnen met de prijs. Het boek kost maar € 6,99 en is hier te bestellen. Ik bedoel. Wow. Waar wacht je nog op. Gooi het in je winkelmandje!

 

_MG_3086

 

Inhoud

Het boek staat vol met fijne asana’s die zowel in de zwangerschap te gebruiken zijn, als ook na de zwangerschap. Persoonlijk raad ik geen zonnegroet aan bij een zwangerschap (doe dit daarom ook absoluut niet zonder begeleiding met een docent) en er staat ook een pittige Warrior/Krijger asana in afgebeeld die zwangere vrouwen zeker mogen overslaan.

 

Maar over het algemeen: veel relaxte houdingen, met voorbeelden voor aanpassingen en uitleg over ademhalingstechnieken.

 

 

Auteurs

Over Mary Attwood is niet veel te vinden, behalve dan dat er het volgende in het boek staat: Ze is moeder, schrijver en ondernemer met jarenlange ervaring in yoga. Kort en krachtig.

 

Tara Lee on the other hand, is een bekende yoga docente uit Groot-Brittannië, met meer dan 20 jaar ervaring als yogadocent (voornamelijk Hatha Yoga). Ze heeft veel yoga en fitness DVD’s op haar naam en schrijft regelmatig een blog voor de Huffington Post. Ook zij is moeder en heeft het boek geschreven vanuit haar expertise en ervaring.

 

_MG_3085

_MG_3083

 

Vormgeving/schrijfstijl

Het boek ziet er goed uit. Doordat het luchtig is vormgegeven, is het echt een easy-read. Je bent er zo door heen en de instructies zijn erg duidelijk beschreven. De instructies worden ondersteund met duidelijke fotografie: hoe het moet, maar vooral ook hoe iets niet moet.

 

 

Conclusie

Een wannahave yogaboek voor op de plank, zeker voor die prijs! Het is verfrissend, duidelijk, goed vormgegeven en de asana’s zijn heel relaxt en toegankelijk (op de zonnegroet na. Nogmaals: doe dit NIET als je zwanger, onervaren en/of niet in het bijzijn van een docent bent!).

 

 

Nieuwsgierig naar yoga tijdens of na je zwangerschap en woon je in Leeuwarden of omgeving? In mijn studio kun je Hatha yoga & Restorative yoga optimaal ervaren. Doordat de groepen niet groter dan 6 yogi’s zijn, wordt het veelal ervaren als privé lessen op maat in een relaxte omgeving. En ik heb thee en chocolade. #omkoping #chocolatislife

Kim

BA Multimedia, Design & Communication / Yoga docent / Pocahontas / Verliefd op de natuur / Mother of Dragon-kiddo.