BANNERoktoberyogachallenge

Oktober Yoga Challenge: start 01-10-15

Yeh! Ik heb weer ruimte in mijn agenda en in mijn hoofd voor een online challenge! Dit keer is het een Yoga Challenge die uit verschillende houdingen bestaat. Elke dag staat voor een nieuwe asana die je kunt beoefenen en posten via Instagram. In juli van dit jaar heb ik ook al een Yoga Challenge gedaan en tijdens deze uitdaging heb ik veel nieuwe dingen geleerd! Diverse asana’s, hoe je er in moet komen en waar je de ontspanning kunt vinden! Het heeft me ook krachtiger gemaakt en dat gaat deze nieuwe Challenge ongetwijfeld ook met me doen. Doe je mee?

Geen Insta? No worries.

Deze Oktober Yoga Challenge wordt via Instagram gesponsord door @Aloyoga en gehost door @beachyogagirl en @kinoyoga. Elke dag zullen de twee hosts een nieuwe houding posten, welke je daarna zelf kunt uitoefenen en posten op je eigen account. Heb je geen Instagram? Dat maakt niet uit, tenminste niet voor jou! Je kunt heel makkelijk meedoen met deze Challenge, daar hoef je geen Instagram account voor te hebben. Het is natuurlijk leuk om te delen hoe het je dagelijks af gaat, dit mag je uiteraard doen via de Ego Yoga Facebook pagina.

 


 

Voorbereidingen

Je hebt dan niet perse een Instagram account nodig om mee te doen, maar een aantal zaken zijn wel handig om te hebben, wil je deze Challenge succesvol gaan uitvoeren! De volgende items kunnen tijdens deze challenge goed van pas komen:

– Een yoga/fitness-mat
– (Meditatie)kussens
– Comfortabele kleding
– Een camera met zelf-timer, of iemand die jou wilt fotograferen
– Youtube voor eventuele tutorials over asana’s

Alle houdingen in deze Challenge zijn al bekend en kun je hier vinden. Laat je niet afschrikken door lastige houdingen, zoals de hoofdstand of het halve wiel. Ik zal voor alle moeilijke asana’s een alternatieve houding bieden die iedereen kan beoefenen (bijv. hoofdstand wordt heupstand, halve wiel wordt de brug).

Note

Luister altijd naar je lichaam. Zoek gerust je grens op, maar ga hier nooit overheen! Voorkom (blijvende) blessures en stop wanneer je niet langer verder kunt. Als er twijfels zijn over een bepaalde asana en of je deze wel zou kunnen uitoefenen, just ask en ik zoek het voor je uit.

Have fun!

Namasté, dudes

 

Follow

Kim

BA Multimedia, Design & Communication / Yoga docent / Pocahontas / Verliefd op de natuur / Mother of Dragon-kiddo.