BANNERpicknick

How to: Gezonde picknick

Nu we midden in de zomer zitten, begint het bij mij echt goed te kriebelen. Eindelijk kunnen we gaan genieten van de summervibes. Zoals bijvoorbeeld picknicken! En hoe vul je je picknickmand nou goed aan, zonder het vol te proppen met vadsige chipszakken, overzoete koekjes en flessen frisdrank?

A picnic is more than eating a meal

1. Bottle it up!
Houd je salades en de ingrediënten fresh in een mason-jar. Mason-jars zijn tegenwoordig bijna overal te koop. Xenos, Blokker of de Hema bieden verschillende formaten aan!

Begin je mason-jar te vullen met:

  • je favoriete salade dressing;
  • gevolgd door de stevige ingrediënten zoals wortels, paprika, komkommer en noten;
  • quinoa/bulgur/spelt, tomaten en kaas kunnen daar weer bovenop;
  • eindig met veldsla, rucola of je andere favoriete sla!

Draai de deksel op je mason-jar en houd hem rechtop in je mand, anders is je sortering voor niets geweest :-P

 

picknick4

picknick3

 

2.Weckflessen met water of eigen limonade
Hoewel plastic bijna onvermijdelijk is in onze maatschappij, doe ik mijn uiterste best dit zo weinig mogelijk te gebruiken. Eén van de makkelijkste gewoontes om te veranderen, is de manier van water/drinken meenemen. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende flessen die BPA vrij zijn en op een duurzame manier worden geproduceerd. Je kunt er eigenlijk niet meer om heen, so no excuses! Laat de cola, sinas of andere plastic frisdrank flessen mooi in de schappen en vul weckflessen of BPA vrije flessen met water of eigen gemaakte limonade. Gezond, beter voor het milieu en erg lekker!

3. Bio-wijn en ‘Bier Authentiek’
Mensen houden van genieten. Met de warme zonnestralen in je gezicht is een goede biologische wijn geen overbodige luxe! Biologische wijn is makkelijk te vinden in verschillende slijterijen. Authentiek bier is vaak wat lastiger te vinden, maar zeker de moeite waard! Op bijvoorbeeld Marqt.nl is hier meer over te vinden.

 

picknick1

 

4. Gezonde brownies
Voor de zoetekauwers en choco-freaks onder ons! Neem je eigen gemaakte, gezonde brownies mee naar de picknick en verras iedereen met jouw awesome masterpiece! De eerste keer dat ik een gezonde brownie zou gaan proeven, dacht ik nog: dit kan nooit zo lekker zijn als een échte, zoete, smeuïge brownie! Boy, was I wrong. Een goede gezonde brownie kan werkelijk verslavend lekker zijn.

5. Eigen gemaakte chips
Voor de zoutekauwers hebben we natuurlijk ook een healthy tip: maak je eigen chips! Met een zoete aardappel, kokosvet en mineraalrijk zeezout kun je je eigen chips bereiden! Met een dunschiller of een kaasschaaf schil je de zoete aardappel, totdat dit niet meer mogelijk is (let op je vingers! :-P). Meng het met kokosvet en de mineraalrijke zeezout en stop het in een voorverwarmde oven. Houd de chips zelf even in de gaten, meestal is het rond de 20 minuten wel klaar. In plaats van zoete aardappel, kun je ook pastinaak, appel of rode bieten gebruiken! Op het web vind je diverse recepten voor gezonde chips!

 6. Tijdschriften of een goed boek
Lezen is heerlijk voor the mind. Neem daarom altijd je favoriete tijdschrift of een goed boek mee naar een picknick. Iedereen heeft behoefte aan stilte, zelfs bij een gezellige picknick. Zoek een lekker plekje op in de schaduw en trek je eventjes terug.

 

picknick5

 

7. Yoga for fun!
Als ik met mijn vrienden picknick, maken we er bijna altijd wel een spel van: Yoga in het park. Mijn yoga- en non-yoga vrienden doen graag met mij mee en dagen zichzelf uit om balanshoudingen te oefenen of een handstand te doen. We hebben er altijd veel plezier in en mijn vrienden zijn vaak verbaasd over hun eigen kunnen, zodra ze een asana weten te ‘meesteren’!

Pas wel op met gevorderde houdingen en voorkom eventuele blessure’s.

8. Gesprekskaartjes
Mijn man en ik hebben laatst kaartjes uit de Flow Magazine meegenomen naar een restaurant. Wij kletsen vaak wat af en we hebben het altijd leuk en onwijs gezellig, maar soms is het gewoon fijn om onderwerpen te bespreken die niet altijd voor de hand liggen. Gesprekskaartjes zijn allang niet meer alleen voor therapieën of psychologische ondersteuning, iedereen heeft wel eens behoefte aan diepgaande gesprekken. Het leuke hieraan is dat jij je partner, vrienden en/of familie opnieuw leert kennen. En zij jou ook!

Nog leuker: Wees creatief en maak ze zelf! Op Pinterest kun je genoeg leuke voorbeelden vinden!

 

Final note

Geniet volop van je gezonde picknick met deze gezonde voedings- en een healthy mind tips. Ruim na je picknick altijd alles weer op en neem je afval weer mee naar huis, mocht je geen prullenbak of afvalcontainer kunnen vinden. Zo houden we de natuur schoon en netjes voor de volgende natuurliefhebbers.

 

picknick2

 

 

Namasté, dudes.

 

Follow

Kim

BA Multimedia, Design & Communication / Yoga docent / Pocahontas / Verliefd op de natuur / Mother of Dragon-kiddo.