BARREVOETSbanner2

Hotspot Leeuwarden: Barrevoets

“Barrevoets ademt Leeuwarden. Het is fris, bewust en maakt een killer cappuccino.” Dit is de beschrijving die ze zelf gebruiken op hun Social Media en website en ze hebben nog gelijk ook! I love Barrevoets. 

BFF’s, Jacob en Susanne, sleepten ons op een zondagmiddag mee naar het gezellige koffie- en lunchcafé, gevestigd in de Kleine Kerkstraat. We worden hartelijk verwelkomd door een enthousiaste jongeman van onze leeftijd en wijst ons op de loungehoek achterin: “Achter is vrij, neem gerust plaats!”. Susanne bedankt hem en draagt haar baby mee naar de ruimte welke gedeeltelijk is afgeschermd van de rest van het café.

 

Barrevoets3

 

Barrevoets heeft een heerlijke chill-factor en geeft je een instant thuis-gevoel. Dit komt onder andere door de openhartige mannen die deze business runnen, ze vertellen met liefde hoe ze bij Barrevoets te werk gaan. Zo bakken ze iedere ochtend verse appeltaarten, chocolat- en vanilla brownies (OMG, yum!) en bereiden ze de lunch gerechten met zoveel mogelijk duurzame en lokale ingrediënten.

My personal favorite is de latte macchiato met caramel en een toef slagroom, love!

En dan is er natuurlijk nog de koffie… Die killer cappuccino moet je, net als alle andere koffie’s die ze bieden, zeker proberen! My personal favorite is de latte macchiato met caramel en een toef slagroom. Love. Deze zelfde latte is uiteraard ook cafeïne vrij te verkrijgen, een optie die Suus maar al te graag kiest.

 

Barrevoets1

Barrevoets2

 

Ben je opzoek naar een relaxt en knus koffie-tentje, dan ben je bij Barrevoets aan het juiste adres. Ook voor gezellige evenementen kun je hier terecht! Ze organiseren regelmatig een Barrekwis (hun versie van pubquiz) en staat een bierproeverij wel eens op de agenda.

Barrevoets is makkelijk te bereiken vanuit het centrum van Leeuwarden en zit in de tot twee keer toe verkozen “Leukste Winkelstraat van Nederland”; de Kleine Kerkstraat. Net om de hoek vind je de befaamde ‘Scheve Toren van Leeuwarden’, de Oldehoven, welke ook absoluut de moeite waard is om te bekijken of zelfs te beklimmen.

Hotspot ten top dus!


 

Adres:
Kleine Kerkstraat 41, Leeuwarden
(058) 843 72 43 | Website | Facebook

Openingstijden:
Di t/m Wo: 10.00 – 19.00 uur
Do: 10.00 – 21.30 uur
Vr: 10.00 – 19.00 uur (evenementen tot 01.00 uur)
Za: 10.00 – 18.00 uur (evenementen tot 01.00 uur)
Koopzondagen: 10.00 – 17.30 uur

 

Follow

Kim

BA Multimedia, Design & Communication / Yoga docent / Pocahontas / Verliefd op de natuur / Mother of Dragon-kiddo.