BANNERgearup

Gear up! Mijn yoga items

I’ll show you mine, if you’ll show me yours! Mijn yoga-gear is voor mij onmisbaar als ik een yogales volg. Of dit nu voor een complete studiedag is, of voor een les van een uur. Dit zijn de spullen die ik altijd met mij de studio in neem.

Yogamat – Yogastyles EKO standaard

Mijn black-as-hell yogamat is mijn lievelingsmat. Allereerst omdat hij zwart is, ofcourse, maar ook omdat hij lekker squishy is! Dit is fijn bij buik- en rug oefeningen, want de mat is dik genoeg om o.a. comfortabel in de Savasana te liggen! De Yogastyles mat is er in verschillende kleuren en kun je kopen bij diverse webshops.

Tip voor mat-carriers: Gebruik een elastische band om de mat strak bij elkaar te houden in je tas! Deze elastische band is € 3,95 en verkrijgbaar bij Oceaan van Rust.

_MG_5143

 

Hammam handdoek – Rituals

Een handdoek is altijd handig, voor zowel warme als minder warme dagen! Je kunt het als wikkeldoek gebruiken om jezelf tijdens meditaties warm te houden, op je matje leggen voor extra hygiëne bij sweaty-yoga, of je afdrogen na een les op een warme zomerdag. Je kunt het ook als hulpstuk gebruiken, door het bijvoorbeeld op te rollen en onder je knie te leggen bij de zit-pose voor extra comfort, of onder je zitvlak om net even wat hoger te zitten. De hammam handdoek heb ik al tijden geleden gekocht bij de Rituals en deze variant is ook niet meer verkrijgbaar Ze hebben gelukkig genoeg alternatieven verkrijgbaar vanaf € 19,00.

_MG_5134

 

Plaid

In principe neem ik altijd mijn plaid mee voor de extra warmte. Na een yogales is het gebruikelijk om af te sluiten met een ontspanning, welke bijna altijd de Savasana* is, de lijk-pose of gewoon in normale taal: liggen op je matje. Maar tijdens een yogales heb je jouw lichaam lekker warm gedraaid en dan kan de grond ineens best koud aanvoelen. Ik vind het dan heerlijk om mijzelf even in een plaid te wikkelen en zo comfortabel mogelijk te genieten van de ontspanning! Deze plaid heb ik gekregen van mijn werkgever als kerstcadeau en is nu al mijn lievelings!

*Savasana is stiekem de moeilijkste yoga-pose die er bestaat; het is juist NIET de bedoeling om in slaap te sukkelen tijdens deze oefening :P

_MG_51342

 

Waterflesje – Pink Dopper

Hoewel de meningen zo nu en dan verdeeld zijn over wel of niet water drinken tijdens je yoga-les, neem ik altijd een fles met water mee. Ik ben in veel studio’s geweest en het komt wel eens voor dat de atmosfeer op mijn keel slaat. Persoonlijk vind ik het lichtelijk irritant om met een kriebelkeel de stilte in mijzelf op te zoeken, dan is water fijn om bij de hand te hebben. Of je hebt gewoon dorst. Punt. So bring your Dopper! Deze BPA vrije waterflessen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar bij diverse winkels, vanaf € 12,50.

_MG_5146

 

Skull-legging – Teeki

My pride and joy, hoe Metal is deze legging! Maar los van het feit dat hij gruwelijk mooi is; hij zit ook fantastisch en comfortabel! De Teeki leggings hebben een fijne pasvorm en zijn verantwoord geproduceerd van 25 gerecyclede PET flessen. And don’t worry; voor de happy hippies onder ons, er zijn onwijs veel vrolijke Teeki’s verkrijgbaar in toffe kleuren en printjes. De Teeki’s zijn verkrijgbaar bij diverse webshops, vanaf € 69,95.

_MG_5122

 

Ruime yogatas – Yoga Laden

Uiteraard heb ik een ruime tas nodig om al mijn yoga spullen in te kunnen vervoeren. Mijn nieuwste aanwinst is deze super ruime en handige yogatas, gekregen van mijn man als kerstcadeau! Hierin kan ik werkelijk alles wat ik nodig heb voor mijn yogales in meenemen. Deze tas is verkrijgbaar in zwart en rood bij Oceaan van Rust, voor € 24,95.

_MG_5140

 

En wat neem jij mee? Minder? Meer? Let me know!

Ciao!
Rock on, stay ohm.

 

Follow

Kim

BA Multimedia, Design & Communication / Yoga docent / Pocahontas / Verliefd op de natuur / Mother of Dragon-kiddo.