BANNERchallengeweek2

21 dagen challenge: week 2

De tijd tikt lekker door en ik heb inmiddels de tweede week van mijn 21 dagen challenge achter de rug, one week left! Twee weken geleden sprak ik met mijzelf af om elke dag gezond te eten, de ‘7 minute workout’ te doen, de scorpion pose te gaan oefenen en chocolade te verbannen. Ook was het in eerste instantie de bedoeling om dagelijks vroeg op te staan en te beginnen aan mijn yoga practice. In mijn vorige blogpost kon je lezen dat dit punt helaas niet is gelukt. Hopelijk gaat dit in de nabije toekomst ons (man en ik) beter af. Een ander punt van de challenge was niet meer dan één kop koffie per dag drinken… Hm…

Afgelopen week zijn er al weer een hoop dingen gebeurd. Zo heb ik met enige moeite de Instagram yoga challenge afgerond (hierover later meer…), heb ik wederom taart en snacks afgewezen (I’m so awesome!) en ben ik zelfs lichter in gewicht geworden (for real?)! Helaas zijn er ook wat minder toffe dingen gebeurd…

 

 

Au? Mijn schouder?

Donderdagochtend, na mijn tandenpoets- en tongschraap beurt, begon ik aan mijn yoga practice. Mediteren, zonnegroeten en de scorpion-pose zijn inmiddels een standaard ochtend ritueeltje geworden. So far, so good! Maar later op de ochtend wilde ik iets van de grond oppakken en toen schoot het er ineens in! Vanaf de rechterkant van mijn rug, over mijn rechterschouder tot aan mijn nek; spier verrekt. Ik zat vast en moest met moeite mijn hoofd en arm bewegen. ‘Shitzooi’, dacht ik nog, ‘Hopelijk is het in de loop van de dag minder!’. En dat hoopte ik vurig, want ik zou die avond weer de sportschool in om hard te gaan trainen!

 

challengehittepit

Hittepit kussen op mijn schouder helpt tegen de pijn.

 

You can probably guess what happened next. Hoewel ik de hele dag op kantoor met warmte pleisters op mijn rug heb gezeten, ging het sport-feest niet door. Ik werd op een gegeven moment zelfs goed misselijk van de pijn, besloot thuis te blijven en er flink van te balen. De volgende ochtend was het niet veel beter. Het slapen heeft de spier stijf gemaakt en kon nauwelijks mijn hoofd van mijn kussen af tillen! De yoga practice ging daarom ook maar niet door, net als de Instagram yoga challenge. Dubbel balen, eerst sporten geskipped en nu ook mijn yoga oefeningen! Ik heb de situatie daarom maar snel geaccepteerd en met mijzelf afgesproken de dagen die ik heb ‘gemist’ op te tellen bij deze challenge.

The devils juice

Gezond eten is nog steeds piece of cake voor mij, of eigenlijk ‘no piece of cake’. Afgelopen zaterdag hadden we de familie van mijn man over de vloer, dit was nog ter ere van zijn 31ste verjaardag. Bij een verjaardagsbezoekje hoort natuurlijk taart. En snacks. En andere lekkernijen! Toch is het mij gelukt om tegen al dat lekkers ‘nee’ te zeggen, het ging zelfs zonder moeite! Daar ben ik best trots op.

 

challengecoffee

 

Iets waar ik wel veel moeite mee heb is het nuttigen van slechts één kop koffie per dag… Cafeïne verslaafden weten waar ik het over heb. Voor ons is koffie het zwarte goud! The devils juice! En dat moet rijkelijk genuttigd worden! Hoewel ik anderhalf week lang werkelijk maar één kop koffie per dag had gedronken, werd de verleiding afgelopen zondag wel heel groot. In mijn tuin, genietend van het warme ochtend zonnetje en een goed tijdschrift, smaakte de koffie zo onwijs goed! I needed a refill. #sorrynotsorry

Rustig opbouwen

Maandagochtend ging het al een stuk beter met mijn schouder, ik kon dan nog niet echt volledig los gaan qua sporten, maar yoga was geen probleem meer. Toch probeerde ik die avond te trainen in de sportschool, wat me zwaar is tegengevallen. Na een klein uur heb ik het opgegeven en mijzelf moed ingesproken dat het de volgende keer wel beter zou gaan. Ik moet het nu rustig gaan opbouwen en elke dag even aankijken hoe het gaat om zo een blessure te voorkomen. Het gezond eten en minder koffie drinken (op die ene bak koffie na) blijf ik doorzetten. Net als het mediteren en de yoga practice!

Wish me luck!

Namasté, dudes.

 

Fotografie door Julian Lankhorst.

 

Follow

Kim

BA Multimedia, Design & Communication / Yoga docent / Pocahontas / Verliefd op de natuur / Mother of Dragon-kiddo.