BANNERChallengeWeek1

21 dagen challenge: week 1

Een week geleden ben ik begonnen met mijn 21 dagen challenge. Deze challenge houdt in dat ik 21 dagen onder andere actief zal sporten, yoga beoefenen en mediteren. Wat ik deze 21 dagen niet mag doen is snacken, snoepen (met name chocolade!), alcohol nuttigen of meerdere bakken koffie per dag drinken. Vol vertrouwen en energie begon ik aan mijn ‘Leap of Faith’, maar ik kan jullie alvast verklappen dat één van deze uitdagingen ietsje lastiger bleek om uit te voeren!

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: vroeg opstaan. In mijn vorige blogpost kondigde ik aan dat ik elke dag om 5.45 uur zou opstaan, een klein Ayurvedisch ritueeltje zou uitvoeren (tandenpoetsen + tongschraper) en dan beginnen aan mijn yoga en meditatie practice. De eerste dagen ging mij dit goed af.  Ik ondervond geen problemen om vroeg op te staan en aan mijn ritueeltje te beginnen, mits ik de dag daarvoor op tijd naar bed was gegaan. En eigenlijk ik heb nog steeds geen moeite om vroeg op te staan!

Waar gaat het dan mis? Man-dude is iemand die zijn slaap nodig heeft en zodra deze verstoord is, is het lastig voor hem om weer verder te dutten. Op zich heel normaal, maar ik kan me voorstellen dat het uitermate irritant is als om 5.45 uur de wekker van je vrouw al afgaat (sorry, babe)! Ik heb daarom besloten om samen met hem op te staan. Eigenlijk gaat het vaak dan ook om een half uurtje langer door dutten. No problem. Ik heb dan nog steeds voldoende tijd om mijn practice uit te voeren!

Birthday? No snacks!

Verder is de eerste week van mijn challenge heel goed verlopen. Een gezond dieet volgen is voor mij maar een kleine moeite, gezien ik standaard dagelijks veel groente eet. Fruit eet ik normaal iets minder en dit probeer ik op kantoor goed bij te houden. Voldoende water drinken schiet er bij mij door de drukte wel eens bij in, maar gelukkig heb ik een awesome collega op kantoor die mijn glas regelmatig bij vult, haha!

Een dag nadat ik begonnen was met mijn challenge, realiseerde ik mij dat ik dit niet echt heel goed had gepland. De verjaardag van mijn man was namelijk afgelopen donderdag en hij zou dat de eerstvolgende zaterdag gaan vieren. Inclusief yummy fat-food, alcoholische versnaperingen en sweet stuff… Ik keek er een beetje tegen op, maar ik was vastberaden! Met trots kan ik zeggen dat ik de patat, chips en andere snacks heb laten staan!

Scorpion pose

De yoga asana die ik 21 dagen zou gaan oefenen, navoelen en onderzoeken is de Vrischikasana, ook bekend als de Scorpion pose/asana. Deze pose oefende ik sporadisch, maar dit keer koos ik er voor om deze dagelijks te uitvoeren. En met succes, er was nog geen week voorbij of ik kon de Vrischikasana zonder de ondersteuning van de muur. OMG!

 

#buildyourfire

Afgelopen woensdag werd ik uitgedaagd door Marianne van @NoMatNoYoga en ging ik daarmee een Instagram Challenge aan. Alsof ik nog niet genoeg had aan mijn 21 dagen challenge! Deze yoga uitdaging duurt 10 dagen en we zijn inmiddels over de helft. De focus bij deze uitdaging ligt bij de core-strength en elke dag wordt er een nieuwe houding gedeeld, welke uitgevoerd mag worden onder de hashtag #buildyourfire. Een fijne challenge voor er naast!

Sad side note

Last week wasn’t all fun & games… Vrijdag hebben we ons familie hondje, Kyra, moeten laten gaan. Na 15,5 jaar was het tijd om afscheid te nemen van deze kleine vechter. Kyra maakte samen met Picolo († 16-02-2012) een groot deel uit van mijn jeugd. Hoewel we er allen vrede mee hebben, blijft het gemis groot.

 

kyra

Kyra † 24-07-2015 | Foto gemaakt door Monette & René | Love you forever!

 

Frisse week

Vandaag ben ik weer begonnen aan een nieuwe week van mijn 21 dagen challenge. Ik ben nog steeds gemotiveerd en ik begin mij al een stuk lekkerder in mijn vel te voelen! Welke tegenslagen staan mij deze week te wachten? En welke overwinningen ga ik behalen? Ik ben heel benieuwd :-)

 

Namasté, dudes.

 

Follow

Kim

BA Multimedia, Design & Communication / Yoga docent / Pocahontas / Verliefd op de natuur / Mother of Dragon-kiddo.

3 gedachten over “21 dagen challenge: week 1

  1. You go girl!! Goed bezig, echt super trots dat je dit doet en je je zo goed staande hebt gehouden de afgelopen week. You can do this! Yoga love, Marianne

Reacties zijn gesloten.