BANNERChallengeWeek3

21 dagen challenge: laatste week

I did it! Maar toch niet helemaal. Eerder was al te lezen dat er gedurende afgelopen week een kink in de kabel zat. Anders gezegd, in mijn schouder! Ik heb helaas anderhalve week lang geen practice kunnen uitoefenen, de 7 minute workout kunnen doen en ben ik maar één keer kapot gegaan in de sportschool. My shoulder was in the way! Wat is mij dan wel gelukt gedurende deze 21 dagen? En hoe nu verder?

21 Dagen lang gezond eten!

Ondanks deze dikke domper gaf ik niet compleet op en besloot ik mijn challenge verder door te zetten. De challenge bestond namelijk nog steeds uit mediteren, zonnegroeten, geen alcohol drinken, minder koffie nuttigen en gezond eten! Ik kan in ieder geval met trots zeggen; ik heb de challenge gehaald!

Waar ik wel moeite mee had was het drinken van maar één kop koffie per dag. Dat was zo nu en dan wel een struggle en ik heb tenminste één keer deze regel overtreden. Na deze ene keer heb ik mijn challenge weer doorgezet en begon ik elke ochtend met slechts één kopje koffie om vervolgens over te gaan op thee.

Wat heb ik geleerd?

Er zijn veel dingen die ik heb geleerd, zoals het meer letten op de hoeveelheid suikers in voeding. Hoewel ik over het algemeen al vrij gezond at (I love veggies!), ging ik nog nauwkeuriger letten op waar toch nog suikers in zaten verwerkt. Het bleef een lastige taak, soms heb je gewoon even zin in iets wat niet meteen een zoete snack is, maar waar wel suiker in zit. Wellicht een idee voor mij om in de toekomst een suikervrije challenge te doen!

 

laatsteweek1

 

Een ander belangrijk ding dat ik geleerd heb is ècht ‘nee’ te zeggen. Zowel tegen anderen (vooral als het gaat om food!), als tegen mijzelf. Door de meditatie voelde ik mij rustiger en had ik minder last van innerlijke strijd en stress. Ik word heus nog wel eens door iets opgejaagd, maar ik kan dit soort situaties sneller relativeren.

Hoe nu verder?

Zoals ik in mijn vorige blogpost al had aangekondigd, wil ik de gemiste sporturen en de yoga practice gaan inhalen. De komende anderhalve week zal ik proberen 100% te geven aan deze actieve uitdaging. Verder ga ik door met het niet drinken van alcohol. Dit beviel mij zo goed, ik miste het totaal niet! Elke dag gezond eten zet ik sowieso door, maar ik mag mijzelf af en toe wel verwennen met een frietje of een Tony Chocolonely (yum).

Op naar de volgende challenge!

Wat ik ook heb geleerd is dat ik wel echt van uitdagingen houd. Hoe nieuwer, hoe leuker! Afgelopen week heb ik een pakket exemplaar van Yoga Magazine in huis gehaald, daarbij krijg je nu het boekje Daytox van Kyra de Vreeze. Met Daytox kun je in 7 dagen gezonder leven door yoga en lekker (gezond) eten. Een 7 dagen challenge is prima te doen, maar eerst moet ik het boek gaan lezen!

 

laatsteweek2

 

Zodra ik zover ben, zal ik er uiteraard weer over bloggen! Stay tuned! Misschien willen er mensen meedoen?
Namasté, dudes.

 

Fotografie door Julian Lankhorst.

 

Follow

Kim

BA Multimedia, Design & Communication / Yoga docent / Pocahontas / Verliefd op de natuur / Mother of Dragon-kiddo.

7 gedachten over “21 dagen challenge: laatste week

    1. Yeh! Ik kwam ergens een 30 Day Planking Challenge tegen! Stiekem wil ik daar komende zondag wel meer gaan starten. Planking is awesome voor de core. Doe je mee? :D

      1. Misschien wel goed voor m’n armspieren, want planking is totally niet mijn ding nu :P (ik plof na 4 sec op de grond neer…) challenge accepted! Hoe werkt t?

    1. Susie! We gaan 30 dagen planken! Vanaf komende zondag, ik stuur je het schema door. It will be awesome for your core! xxx

    1. Deal! Vanavond post ik de nieuwe challenge die we gezamenlijk kunnen gaan doen. Iedere dag zal er geplankt worden en iedere dag gaan we net iets langer planken! We can do it!

Reacties zijn gesloten.